Az úszó világbajnokságnak helyet adott Duna Aréna üzemeltetését a május 15.  és augusztus 31. közötti időszakra a B-Omega-T Kft. nyerte el közbeszerzésen. Feladata volt - többek között - a gépészeti rendszerek üzemeltetése, a vízgépészet üzemeltetés, a tűzjelző rendszer karbantartása és ellenőrzése, a behatolásjelző üzemeltetése, a kamerarendszer és a beléptető rendszer üzemeltetése is.

A szerződésbe foglalt határidő lejárata után - az utómunkálatok alatt - is üzemeltetni kell az 51,5-szer 25 méteres bemelegítő medencét, továbbá a 12,5-szer 8 méteres tanmedencét. Ezért az ajánlatkérő és a B-Omega-T Kft. a 497 millió forintos szerződéses összeget 547 millió forintra emelte.

Egy másik közbeszerzés célja - amelyet a Valton-Sec Kft. nyert el - a vb biztonságos lebonyolítása volt. A szerződés február 17-től augusztus 31-ig szólt. Ennek az ellenértéke 1 milliárd 96 millió forintról 1 milliárd 168 millió forintra emelkedett. Az indoklás szerint a FINA Elite és a FINA Masters versenysorozatok később kezdődtek, ami többlet feladatot jelentett az őrző-védőknek, továbbá a bontáskor a tervezettnél nagyobb területet kell felügyelni.