A Bankmonitor Kft. banki termékeket összehasonlító oldalként indult, ma pedig a saját fejlesztésű kalkulátora segítségévével online felületén keresztül több mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékét lehet összevetni néhány kattintással. További felhasználóbarát funkcióik közé tartozik, hogy szintén online lehet tőlük ajánlatot kérni jelzáloghitelre, személyi kölcsönre, babaváró hitelre és bankszámlanyitásra, a személyi kölcsön folyósítás és a bankszámlanyitás pedig már 100 százalékban digitálisan intézhető.

Biztosak vagyunk benne, hogy a Bankmonitor az élvonalbeli technológiái révén képes lesz tovább növelni részesedését a hazai piacon, amelyben regionális és összeurópai összehasonlítások alapján is érdemi és tartós növekedési potenciál rejlik még – indokolta a Hiventures beszállását Katona Bence vezérigazgató. A Bankmonitor alapítói, Kondor Anna és Sándorfi Balázs amellett tették le voksukat, hogy vállalkozásuk külső félnek történő értékesítése helyett a pénzügyi befektető segítségével történő felvásárlást (MBO) és saját részesedésük növelését választották.

A Hiventures vezérigazgatója külföldi példaként a brit Trussle-t emelte ki. A két cég magasfokú digitalizáltsága, diszruptív megoldásai és tanácsadói szolgáltatásokkal kiegészített üzleti modellje gyakorlatilag azonosak a jelzálog-hitelezésben. Márpedig a brit „ikertestvér” ugyan kizárólag az angol piacon aktív szereplő, de az elmúlt hat évben összesen 31 millió euró forrást vont be tevékenységének finanszírozásához.

Folyamatban lévő fejlesztéseinket elsősorban a digitalizáció mozgatja. Jelenleg a személyi kölcsönre és babaváró hitelre már a teljes hitelcsomag összeállítható online, ami a pozitív banki elbírálást követően közvetlenül szerződhetővé válik - mondta Sándorfi Balázs, a Bankmonitor alapító-ügyvezetője. Ezt a digitális megoldást a közeljövőben a jelzáloghiteleknél is elérhetővé akarják tenni. Szintén teljeskörű online szerződéskötési folyamat áll rendelkezésre a Bankmonitor.hu felületein lakossági bankszámlákra. A társaság stratégiai célja, hogy egyedülállóan komplex értékajánlatát folyamatosan újabb és újabb pénzügyi termékvonalakra terjessze ki.

A Bankmonitor nemcsak érdemben növelte piaci részesedését, hanem tavaly 50 százalékkal növelte árbevételét és 2022-re is hasonló célokat tűzött ki.

A www.bankmonitor.hu oldalát 2012 áprilisában élesítették, majd a fokozódó online forgalom és üzleti potenciál megjelenésével a fejlesztések finanszírozására kockázati befektetők bevonásáról döntöttek az alapítók. Ennek eredményeként 2013 márciusában, majd ezt követően két további finanszírozási körben az Euroventures IV. alap fektetett a társaságba Kovács Zoltán társbefektetővel egyetemben. A cég üzleti modelljét 2015 végén stabilizálta a mai formájában, majd 2017-től erős fintech fejlesztésekbe kezdett immár a megtermelt profit visszaforgatásán keresztül. A társaság elsődleges befektetői – a Clairfield és a Dentons nemzetközi tanácsadók által támogatott értékesítési folyamat eredményeként – az exit során megtöbbszörözték befektetésüket.