A tranzakció a digitális szolgáltatások iránti fokozott igények kiszolgálását segíti és ezáltal a Magyar Posta Csoport hosszú távú eredményességét biztosítja. Alaptevékenységükhöz és fejlesztési terveikhez jól illeszkedik a Díjbeszedő Csoport vállalatainak profilja, és általuk lehetőség nyílik a hagyományos postai tevékenységek mellett a postai szolgáltatásokhoz kapcsolható digitális ügyféligények magasabb fokú kiszolgálására - olvasható a közleményben.

A lépés illeszkedik a Takarék Csoport átalakításához, amelynek egyik célja a működési profil ésszerűsítése és megtisztítása, a banki alaptevékenységekhez szorosan nem kötődő területek leépítése. A tájékoztatás szerint a Takarék Invest Kft. a Díjbeszedő Csoport 2018 novemberében elfogadott üzleti stratégiájának megfelelően döntött az üzletrészek értékesítéséről, a tranzakciók értékbecslése vezető nemzetközi tanácsadó cég bevonásával történt.

A Díjnet Zrt. 51 százalékos részesedését a Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt. vásárolta meg, a Díjbeszedő Faktorház Zrt. 51 százalékos, valamint a Díjbeszedő Informatikai Kft. 50 százalékos részesedését pedig a Díjbeszedő Holding Zrt. - amelyben már évek óta a Magyar Posta a tulajdonos - a szerk.

A Magyar Posta Zrt. a tranzakcióval közvetett, teljes irányítást szerzett a vállalatok felett - írta az MTI