Meglepetés nélkül zárult az NMHH rádiós pályázata, azon versenytárs nélkül az Andy Vajna Rádió 1 nevű rádióadója volt ügyvezetőjének cége nyerte el az országos frekvencia használatát. (Egyszereplős pályázaton dőlhet el az új rádió sorsa - ezt a cikket olvasta?)

A Médiatanács az egyedüli alakilag és tartalmilag egyaránt érvényes ajánlatot benyújtó Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft.-t állapította meg nyertesnek az országos kereskedelmi rádiós pályázaton - adta hírül az NMHH. A szolgáltató az ajánlat alapján POP FM névvel tervezi megkezdeni adását a tizennyolc frekvenciát tartalmazó hálózatban, erre a hatósági szerződés megkötése után, a pályázati felhívással összhangban 120 nap (mintegy négy hónap) áll majd a rendelkezésére. Ezzel párhuzamosan, a médiatörvénynek megfelelően a nyertes szolgáltató megszünteti a jelenleg általa üzemeltetett két helyi rádióját Mosonmagyaróváron a 99,7 MHz-en, illetve Székesfehérváron a 103,8 MHz-en - áll a hatóság közleményében.

A Médiatanács tavaly szeptemberben tette közzé országos kereskedelmi rádiós pályázatának felhívását, melyre két ajánlat érkezett, de az egyik pályázó, az Advenio Zrt. alakilag hibás pályázatot nyújtott be.

A kizárt pályázó Advenio működtette egykor a Class FM frekvenciáját, a cég tulajdonosa 2016 májusától Michael McNutt Sláger Rádió Zrt.-je. Az utóbbi vállalkozás Simicska Lajos üzlettársától, Nyerges Zsolttól vette meg az Adveniót.

A Hold Reklám Kft. ügyvezetője Bakai Mátyás, aki tavaly októberig még a Radió 1-et üzemeltető, Andy Vajna tulajdonában lévő Radio Plus Kft.-t vezette. A Hold Reklám tulajdonosa az a Lucky Ventures Kft., amelyet Andy Vajna befektetőcége, az AV Investments Kft. alapított 2015 decemberében. Jelenleg már Bakai a Lucky Ventures tulajdonosa.