Emellett a befektetési jegy értékesítése is növekszik. A Magyar Posta és leányvállalata a befektetési jegyek után a korábbi partner (Erste Befektetési Zrt.) által fizetett jutalékszint 1,5-szeresét kapja, így ez a terület is egyre nagyobb mértékben járul hozzá a cég bevételeihez - mondta Kadocsa.

A termékek bevezetéséért, azok fejlesztéséért, illetve az ügyfelekkel való elszámolásért az MPB Zrt. felelős, és a stabil és kiszámítható működés mellett a postai dolgozókat is folyamatosan képzi annak érdekében, hogy a megfelelő pénzügyi és befektetés-szakmai ismeretek birtokában, az adott ügyfél számára a legmegfelelőbb megtakarítási formát tudják ajánlani.

A postai hálózat rendkívül hatékonyan értékesíti a befektetési termékeket, míg 2015 elején 20 ezres volt az ügyfélszám és 48 milliárd forint az ügyfélvagyon, ma már 45 ezer ügyfél 130 milliárdnyi vagyonát kezeli.

A Postán értékesített termékeink a legalacsonyabb díjazású termékek között vannak, a Magyar Posta Takarék Ingatlanalap például a legolcsóbb a nagy nyilvános alapok közül - mondta az interjúban Biró Gergely, a Diófa Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Az elmúlt években nagy hangsúlyt helyeztünk ingatlanbefektetési területünkre, jelenleg négy ingatlanalapot kezelnek több mint 140 milliárd forint értékben. A piacon elérhető többi ingatlanalaptól eltérően a Diófa Alapkezelő olyan ingatlanokat vásárol, amely független a tulajdonosainktól. Ez nagyobb fokú biztonságot jelent a befektetők számára, hiszen amikor az alap számára hozamot jelentő bérleti díjakról tárgyalunk, akkor nyugodt szívvel alkudunk felfelé, nem kell attól félni, hogy saját csoporton belüli bérlőnek lépkedünk a tyúkszemeire - mondta Bíró.

Az ingatlanalapunk sokkal erőteljesebb növekedést produkált, mint azt az induláskor feltételeztük, bő két év leforgása alatt 110 milliárd forintnyi vagyon gyűlt össze. Egy ingatlantranzakció ugyanakkor több hónapot vesz igénybe, vagyis lassabban lehet az ingatlanfeltöltöttséget elérni. Jelenleg is dolgozunk több nagy tranzakción és azzal számolunk, hogy az előttünk álló két hónapban megduplázzuk az ingatlanállományunkat. A fő fókuszok nem változnak: az irodaházak mellett a jellemzően több bérlős kiskereskedelmi ingatlanok, illetve a városi logisztika területén tervezünk vásárolni - fogalmazott az alapkezelő vezérigazgatója.