Orbán Viktor miniszterelnök és Oszamu Szuzuki, a Suzuki Motor Corporation elnök-vezérigazgatója indította el hivatalosan Esztergomban a Magyar Suzuki Zrt. új modellje, a Vitara gyártását. Orbán Viktor immár negyedik alkalommal vett részt gyártásindító ünnepségen a Suzukinál: ő volt az első sofőrje a Wagon R+ modellnek 2000-ben, a harmadik generációs Swiftnek 2010-ben és az SX4 S-CROSS modellnek is, 2013-ban - emlékeztet a cég közleménye.

A Magyar Suzuki 70 ezer Vitarát tervez előállítani a gyártás első évében; ehhez 74 magyar beszállító szolgáltatásait veszi igénybe. Az autókat nemcsak Európába, hanem számos új piacra is szállítani fogják. Az export célországainak és célterületeinek száma már most is meghaladja a hetvenet, ami a tervek szerint három éven belül eléri a százat.

Alapítása óta a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi üzemében több mint 2,5 millió jármű gördült le a gyártószalagról, amivel a vállalat jelentősen túlszárnyalta a Suzuki Motor Corporation által eredetileg tervezett évi 50 ezres darabszámot. A Magyar Suzuki 2015-ben körülbelül 165 ezer gépkocsi gyártásával számol.