A szerződést az MNB-Ingatlan Kft. kötötte, az eladó a Vintage Galéria Kft. volt. A szerződést az Európai Unió Hivatalos Lapjában történő közzététele nélkül kötötték, mivel egyedi műalkotásokról van szó és csak egy eladó lehetett. A szerződést november 9-én írta alá a vevő és az eladó.

Idén szeptember elején Bak Imre 17 képét vásárolta meg az MNB-Ingatlan Kft., nettó 165 millió 354 ezer forintért. Szeptember végén Lakner László 18 képét vásárolta meg az MNB cége 410 ezer euróért.

Novemberben három művész alkotásaiból, mintegy 740 millió forintért vásárolt képeket az MNB-Ingatlan Kft. Az első vásárlás Rippl-Rónai József, Lengyel Menyhért portréja című képe. Ennek a becsült ellenértéke 133,8 millió forint volt, a vételár 170 millió lett. Az eladó Ránki Dezső István volt. A második vásárlás 29 darab Frey Krisztián festményt tartalmaz. Ezek becsült ellenértéke 90,5 millió, míg a vételára 109,6 millió forint volt. A képeket a Kieselbach Galéria Kereskedelmi Kft. adta el. Végül Korniss Dezső négy képe került a jegybankhoz. Ezek ellenértékét 362,2 millióra becsülték, a vételár 460 millió forint lett. Az eladó Nudelman László volt.