A szerződést az MNB-Ingatlan Kft. kötötte, az eladó a Vintage Galéria Kft. volt. A szerződést az Európai Unió Hivatalos Lapjában történő közzététele nélkül kötötték, mivel egyedi műalkotásokról van szó és csak egy eladó lehetett. A szerződést november 9-én írta alá a vevő és az eladó.

Idén szeptember elején Bak Imre 17 képét vásárolta meg az MNB-Ingatlan Kft., nettó 165 millió 354 ezer forintért. Szeptember végén Lakner László 18 képét vásárolta meg az MNB cége 410 ezer euróért.

QP | Quality Placement

Novemberben három művész alkotásaiból, mintegy 740 millió forintért vásárolt képeket az MNB-Ingatlan Kft. Az első vásárlás Rippl-Rónai József, Lengyel Menyhért portréja című képe. Ennek a becsült ellenértéke 133,8 millió forint volt, a vételár 170 millió lett. Az eladó Ránki Dezső István volt. A második vásárlás 29 darab Frey Krisztián festményt tartalmaz. Ezek becsült ellenértéke 90,5 millió, míg a vételára 109,6 millió forint volt. A képeket a Kieselbach Galéria Kereskedelmi Kft. adta el. Végül Korniss Dezső négy képe került a jegybankhoz. Ezek ellenértékét 362,2 millióra becsülték, a vételár 460 millió forint lett. Az eladó Nudelman László volt.