A Mol 245 forinttal, 1,16 százalékkal 21 305 forintra erősödött, 2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 1,39 százalékkal 9505 forintra nőtt, forgalmuk 9 milliárd forintot tett ki.

QP | Quality Placement

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,86 százalékkal 471 forintra emelkedett, forgalma 282,4 millió forint volt.

A Richter-papírok 6 forinttal, 0,09 százalékkal 6844 forintra gyengültek, forgalmuk 2,3 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 15,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Stefán Krisztián, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az M1 csatornán elmondta: a magyar részvénypiac napok óta kitűnően teljesít, csütörtökön is pozitív eredménnyel zárt. Kiemelte, hogy az OTP kirobbanó formában van, közel tízéves csúcson fejezte be a napot. A nap nyertese volt a Mol is, amelynek ismét sikerült 21 000 forint fölé mennie.

A Waberer's részvényei - amelyekkel csütörtökön kezdődött a prémium kategóriában a kereskedés - 5125 forinton zártak, csaknem 100 ezer papír cserélt gazdát, közel fél milliárd forintos forgalomban - ismertette.

Az OTP részvényeire az UBS a korábbi 9200 forintról 9500 forintra emelte célárát, az ajánlás továbbra is semleges.

A Waberer's kibocsátási árát a múlt héten zárult jegyzést követően 5100 forinton állapították meg, az árlépésköz 1 forint, a bevezetett értékpapírok száma 17 693 734. A BUX indexbe a szeptemberi felülvizsgálatot követően kerülhet be a papír, várhatóan az ötödik legnagyobb részvényként.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!