A közel 30 milliárd forintos költségvetésből, uniós támogatással megvalósuló szegedi tömegközlekedési nagyprojekt egyik legfontosabb elemének számító 1-es villamosvonal felújítási munkái 2009 augusztusában kezdődtek el. A 8,7 kilométernyi pálya, a peronok felújítását, egy többsávos jelzőlámpás körforgalom és egy kisebb kereszteződés kiépítését az A-Híd Építő Zrt., a Szeviép Zrt. és az EuróAszfalt Kft. alkotta konzorcium végezte el.

A város legforgalmasabb villamosvonalán a rekonstrukciós munkák első és második ütemének 2009. november 15-re, illetve 2009. december 3-ra kellett volna befejeződniük. A beruházás első szakaszán a szerződésben rögzített határidőhöz képest a kivitelező csak 94 nappal később, 2010. március 9-re fejezte be a munkát, a villamosok pedig csak a vágányzár feloldását követően, 2010. május 9-én indulhattak el újra.

Az ítélőtábla csütörtöki döntése szerint az önkormányzatnak járó kötbért nem a beruházás teljes összege, hanem a késve átadott Boldogasszony sugárúti villamospálya 634 millió forintos kivitelezési költsége alapján kellett kiszámítani. A konzorciumnak így ennek az összegnek a 20 százalékát - a kötbér mértékének szerződésben rögzített maximumát -, valamint a 2010. március 10. óta felhalmozott kamatokat kell megfizetnie - közölte az ügyvéd. (Képünk illusztráció)

QP | Quality Placement