Nem módosul a vonatok menetrendje a téli időszámításra való, most vasárnap hajnali átállás miatt, ám a hajnali időszakban induló és úton lévő szerelvények közlekedési rendjét érinti - közölte a MÁV-Start Zrt. Két belföldi és két nemzetközi járat érintett.

A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonalon a Debrecenből Budapestre, 2:37-kor induló sebesvonat, valamint a  Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonalon a 2:46-kor, Lajosmizséről Budapestre induló személyvonat megvárja a téli időszámítás szerinti indulási időt. Ez azt jelenti, hogy aki nem figyel az óraátállításra, vagy nem tudja máshogyan eltölteni a hirtelen jött plusz hatvan percet, egy órát vesztegelhet a pályaudvaron.

A Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalon a Muntenia nemzetközi gyorsvonat a téli időszámítás szerint indul Lőkösházáról 3:15-kor, vagyis egy órát fog a lőkösházai állomáson várakozni. A Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalon a Beograd nemzetközi gyorsvonat Kelebián ugyanígy megvárja a téli időszámítás szerinti indulási idejét, és 3:21-kor indul.

További változás, hogy a munkanap-áthelyezés miatt október 27-én, szombaton pénteki menetrend lesz érvényben és az ilyenkor tapasztalható utazási szokásoknak megfelelően plusz kocsikkal erősíti a vasúttársaság a szerelvényeket.