Baumstark Mihály vezérigazgató ezzel kapcsolatban azt tartja a legfontosabbnak, hogy kínai partnerük a teljes termékválasztékra adott megrendelést, így a több nemzetközi díjat szerzett, felső kategóriás borok számára is sikerült újabb export piacot találni.

A vörösborokkal foglalkozó, tavaly 24 ezer palackos kivitelt lebonyolító villányi pincészet Kína mellett Svájcba, Angliába, Németországba - főként éttermekbe -, illetve Horvátországba szállít. A horvát piacra különösen a nyári szezon idején növekszik meg a kivitel mennyisége. A stabil, nagyjából 70 fős létszámmal tevékenykedő, tavaly 1,3 milliárdos árbevételt realizáló társaságnál belföldön a gazdasági válság ellenére sem csökkent a forgalom, de a 2006 óta tartó kétszámjegyű növekedést a stagnálás váltotta fel. Idén viszont már ismét érezhető a lassú forgalomnövekedés.

A stabil minőség érdekében, kizárólag a saját ültetvényeken termelt szőlőre alapozó pincészet idén fejezi be azt a 600 millió forintnyi beruházást igénylő ültetvény korszerűsítést, amelynek keretében az összes régi szőlőtőkét újjal váltják fel és a korábbi fajtaarányok megtartása mellett egy új szőlőfajta, a shiraz is megjelenik a birtokon.