A Wizz Air szállítás előtti kifizetés és visszlízing megállapodást kötött nyolc új Airbus A320 repülőgépre az ICBC Financial Leasing (ICBC Leasing) céggel, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank lízingvállalatával. A repülőgépeket a tervek szerint 2013-ban és 2014-ben szállítják le, értékük listaáron több mint 700 millió dollár, körülbelül 158 milliárd forint.

A Wizz Air lízingpartnereinek körét tehát az ICBC Leasinggel bővítheti, az első közös finaszírozás, amely a Magyarország és Kína között valaha létrejött legnagyobb értékű ilyen megállapodás - mondta Váradi József, a Wizz Air Magyarország Kft. vezérigazgatója, aki reméli, hogy a jövőben kiterjeszthetik az együttműködésünket. Ezzel a nyolc új repülőgéppel tovább növelik a légitársaság kapacitását, valamint alacsony szinten tartják a flottájuk átlagéletkorát, amely jelenleg kevesebb, mint 4 év, ami az egyik legfiatalabb az európai légitársaságok flottái közt - tette hozzá Váradi József.

Cong Lin, a ICBC Leasing vezérigazgatója pedig azt emelte ki, hoyy ez az első üzletkötésünk a közép- és kelet-európai régióban és további bővülésre számít.