Túl sokat kérnek a fellépéseikért a hazai popsztárok, mintha így akarnák pótolni a járvány okozta kiesést. A Blikk birtokába került lista szerint a popzenészek koncertgázsija valóban megemelkedett, de a lap által megszólaltatott zenészek árnyalják a képet.

A listát a legnépszerűbb együttesek vezetik: a Tankcsapda, Majka és Curtis vagy a Beatrice 2,5-7 millió forintot kérnek el egy-egy koncertért. A Tankcsapda a legdrágább közel 7 forintos gázsijával, a metálcsapatot Majkáék követik, akik mintegy 6,5 millióért adnak másfél órás koncertet. Ők évek óta a legjobban fizetett sztárok közé tartoznak, ám a koronavírus-járvány előtti időszakhoz képest idén kétszer annyit kérnek egy koncertért: 2018-ban még „csak” 3 milliót kóstált a produkciójuk.

Majka korábban a gázsijukkal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy valóban a legdrágábbak közé tartoznak, de ők 5 teherautóval és 24 fős stábbal, valamint komoly technikával dolgoznak.

A Wellhello közel 4 millió kér egy 70 perces koncertért. A frontember, Fluor Tomi szerint nemcsak a nézőkkel, a szervezőkkel sem lehet megtenni, hogy hirtelen irreális összegeket kérjen el egy produkció.

"Mi nagyjából maradtunk a korábbi árnál, mert ez az év talán már olyan lehet, mint a covid előtti nyár. Októberig be vagyunk táblázva, de idén már csak 50 fellépést vállalunk, nem akarjuk túlhajtani magunkat, és szeretnénk élvezni, amit csinálunk" – mondta Fluor a lapnak.