A nyílt tender eredményét a három ajánlatkérő, a Védelmi Beszerzési Ügynökség Zrt., a Magyar Honvédség Parancsnoksága, továbbá a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A három járművel kapcsolatban a következő jellemzőket adták meg az ajánlatkérők: mindegyik kéttengelyes, a szélessége legfeljebb 2 méter 450 centiméter, a magassága (terhelten) 3,1 méter, az össztömege 3,5 tonna, a motor teljesítménye pedig minimum 160 lóerő legyen. A felépítmény legyen alkalmas két darab, legalább egyenként 600 kilogramm súlyú és legfeljebb 190 centiméter marmagasságú ló kényelmes és sérülésmentes szállítására.

A nyertes ajánlattevő feladata a lószállító gépjárművek és tartozékaik kezelése, továbbá járművenként két kezelő és két javító felkészítése a technikai kiszolgálásra. A nyertessel május 9-én kötöttek szerződést az ajánlatkérők. Indult még a közbeszerzésen a Kraft HD Zrt. is.

A céginfo.hu adatai szerint a nyertes Lehel Coachbuilder 2000 Kft. 2012-ben alakult Kisbéren, de még abban az évben áttette a székhelyét Budapestre. A jegyzett tőkéje 3 millió forint, a tulajdonosa pedig 2019-től a kisbéri lakhelyű Jámbor Noémi. A 2020-as évet 461 millió forint nettó árbevétel mellett, 19,7 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta.