A nyílt, gyorsított tender eredményét az ajánlatkérő Állami Egészségügyi Ellátó Központ közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A beszerzés indoka a következő: a Covid-19 járvány alatt a betegek megfelelő ellátása érdekében kiemelten fontos, hogy az intenzív kezelést igénylők - adott esetben lélegeztetőgépen lévők - ellátása folyamatosan biztosított legyen, ezért elengedhetetlen a kórházak elavult aggregátorainak a lecserélése.

A 38 áramfejlesztő teljesítménye 80 és 660 kilowatt között változik, továbbá 11 aggregátort opcióban kért az ajánlatkérő, viszont azokra kötelező lehívást nem vállalt. A nyertesnek a gépeket be kell szerelnie, továbbá próbaüzemet kell tartania. Az utóbbi három hibamentes indítást jelent.

A generátorokat - Budapesten kívül - a következő megyékbe kell leszállítani: Pest-, Fejér-, Győr-Moson-Sopron-, Zala-, Baranya-, Tolna-, Borsod-Abaúj-Zemplén-, Heves-, Jász-Nagykun-Szolnok-, Szabolcs-Szatmár-Bereg- és Bács-Kiskun megye.

A nyertessel október 19-én kötött szerződést az ajánlatkérő. További nyolc cég is indult a tenderen, ezek a következők: Villgép 2000 Bt., Logsol Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., DML Hungary Kft., Ganzair Kompresszortechnika  Kft., Pegasus Informatikai Kft., CAD-Server Mérnökiroda, Kivitelező, Szerviz és Kereskedelmi Kft., Wattmester Áramellátó Rendszerintegrátor Kft., valamint a CoreComm SI Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.