A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Fürdő tér 1. szám alatt megépülő vízi élménypark része lesz a felújított 8 termál- és gyerekmedence (1 278 négyzetméter vízfelülettel) ez bővül ki a vízi élményparkkal (ezt nem részletezi a közlemény), továbbá parkoló és árvízvédelmi létesítmény is épül. Lesz egy új uszoda 21x25 méteres medencével és egy tanmedence is 13,5x8 méteres vízfelülettel.

QP | Quality Placement

A nyertesekkel június 2-án kötött szerződést a város.

Az Euro Generál a részben a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. tulajdonában van. Tavaly októberi hír volt, hogy egyedüli ajánlattevőkét - az egykor Győrben alapított, jelenleg budapesti székhelyű - Fodor Építőipari Kft. és a győri Euro Generál Zrt. bővítheti ki a Xantus János Állatkertet, nettó 1 milliárd 547 millió forintért.

Tavaly májusban jelent meg annak a tendernek az eredménye, amely szerint ötszintes parkolóházat épít a soproni Árpád utcában a helybeli székhelyű Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., nettó 2 milliárd 469 millió forintért. A Céginfo.hu adatai szerint a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. 50 százalékot meghaladó szavazati jogával a budapesti Excidit Befektetési Kft. rendelkezik.