A nyertes ajánlattevő feladata lesz a csaknem 13 ezer négyzetméter alapterületű központ tervezésén és építésén kívül a postai, logisztikai folyamatok, az informatikai rendszer tervezése, kivitelezése és a szükséges eszközök, berendezések szállítása, üzembe helyezése is.

A Posta kulcsrakész átadást vár a beruházótól, az üzemeltetés a korábbi terveknek megfelelően 2011 második felében kezdődne - mondta lapunknak Tomecskó Tamás, az MP szóvivője.

A pályázati felhívás szerint a szerződés aláírását 2010. június közepére tervezik a nyertessel, amelynek 2011. március 29-ig kell átadnia a létesítményt. A Posta hatmilliárd forinton belül próbálja tartani a költségeket - tette hozzá a szóvivő. A beruházás a társaság saját telkén valósul meg.

A központ legalább napi 2,5 millió küldemény feldolgozására lesz alkalmas, ebből 1,75 millió géppel és 750 ezer küldemény kézzel történő szortírozására. Ez szolgálná ki a keleti országrészt, míg Nyugat-Magyarország küldeményeit továbbra is a budaörsi logisztikai központban dolgozzák fel. Az MP korábbi közleménye szerint az új bázis mintegy 700 gödöllői és környéken élő embernek nyújtana munkát.

A tárgyalásos közbeszerzési eljárás részvételi jelentkezési határideje február 8-án jár le. Az ajánlattevőknek a gépesítéssel kapcsolatos referenciák mellett fel kell tudni mutatniuk legalább egy 10 ezer négyzetméter alapterületű, nettó félmilliárd forint szerződési értékű logisztikai központ, ipari ingatlan, közhasznú építmény vagy irodaépület építési referenciáját.