A Legfőbb Ügyészség soha nem indokol személyi döntést, de a Hírösvény információi szerint az egyik legnagyobb hazai húsipari cég, a kiskunfélegyházi székhelyű Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosának, Piero Pininek a büntetőügye sodorta el a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vezetőit.

A legnagyobb magyarországi vágóhíd tulajdonosát nyolc hónapnyi letartóztatás után a napokban helyezték szabadlábra - írta a 24.hu. A 67 éves olasz állampolgárságú üzletember ugyanis az okozott kár jelentős részét megtérítette. Pinit március elején vették őrizetbe, a gyanú különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás volt. Húsipari berkekben egyszerűen áfacsalást emlegettek.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség nem indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását, a bíróságnak így nem volt mérlegelni valója, a nyomozás során ugyanis az ügyészség indítványán nem terjeszkedhet túl. Ugyanakkor a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölésére - írta a 24.hu.