A Magyar Póker Szövetség sajtóközleményben üdvözölte a hétfőn módosított, a pókerklubok működését szabályozó törvény, azonban néhány pontját elhibázottnak és a hazai pókerjátékra károsnak tartja.

A Szövetség szerint a nevezési díj 50 ezer forintban maximálása ellehetetleníti a magyarországi idegenforgalmat élénkítő nemzetközi pókerversenyek rendezését. Az asztalok számának korlátozása az (olykor illegálisan működő) internetes játék felé tereli a magyar pókerjátékosokat, az ebből származó bevétel pedig főleg külföldi vállalkozásokat gyarapít. A Szövetség szerint az engedélyezési eljárást és az adózási rendszert túlzottan megszigorították, illetve megbonyolították, anélkül, hogy erre szükség lenne. A pókerklubok 40 százalékos különadóját azért tartják eltúlzottnak, mert a kaszinókkal ellentétben a pókerkluboknak kizárólag a rendezvény lebonyolításából származik a bevétele.

Ezek miatt a Magyar Póker Szövetség levélben kéri Sólyom Lászlót, hogy a törvényt küldje vissza megfontolásra a parlamentnek. Ezen kívül december 22-én délután 2 órakor pókerezéssel egybekötött tüntetést tart Budapesten a Ferenciek tere aluljárójában.