Az ACE Telecom megkezdte a Sziget Fesztivál Internet- és adathálózat kiépítését. Megközelítőleg két hétre van szükség
a nyár legnagyobb hazai rendezvényének informatikai felkészítésére, melynek első lépéseként már be is üzemelték a szélessávú Internetet.

Összesen 76 hektárnyi területen egy hat kilométer hosszúságú optikai kábelen gigabit sávszélességű hálózat került kialakításra, melyet egy saját biztonsági mikrohullámú összeköttetés támogat majd a teljes lefedettségérdekében. Ezen a hálózaton keresztül üzemel majd hét napon keresztül az Internet sátor, a vendéglátóipari egységek és a rendezvényhelyszínek Internet kapcsolata, a jegyértékesítés, valamint a Sziget teljes területén elérhető WifiZone szolgáltatás. Az Internetes alhálózatokon túl, az ACE Telecom látja el többek között a limiterek (hangnyomás szabályozók) működtetéséhez szükséges hálózat felügyeletét is a rendezvény teljes időtartama alatt.

A következő másfél hétben az egyik legnagyobb kihívást az időjárás jelenti a hálózat kialakításának szempontjából. A szabadtéri
rendezvényekre jellemzően azonban, a szakemberek az üzemeltetés során is számítanak a szélsőséges külső körülményekre, ezért a Szigeten egy extrém leterheltség mellett is működőképes, garantált, és rendkívül magas rendelkezésre állású hálózatot alakítanak ki.