A felhívás nélküli tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az ajánlatkérő a nem nyílt eljárást a rendkívüli sürgősséggel indokolta és hivatkozott a kormány idén februári, 81-es számú rendeletének a 2. paragrafusára, amely lehetővé teszi a zárt körű közbeszerzést. A hivatkozás azonban nem állja meg a helyét, mivel az csak a Világkiállítás és a MotoGP beruházásaira engedélyezi - a veszélyhelyzet ideje alatt - a rendkívüli sürgősségre alapított hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazását.

A tatabányai új multifunkciós sportcsarnok 6 ezer fő befogadóképességű, az alapterülete pedig 19 500 négyzetméter.

A nyertessel július 8-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a tenderen a veszprémi Balaton Bútor Belsőépítészeti, Bútorgyártó és Kereskedelmi Kft., valamint a győri Arterior Komplex Kft. is.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes KEMABO Mérnöki Iroda Kft. 1990-ben alakult, a jegyzett tőkéje 20.1 millió forint, a tulajdonosa Manhertz Ferenc József. A múlt évet 1 milliárd 40 millió forint nettó árbevétel mellett 98 millió forint adózás előtti veszteséggel zárta.

A tatabányai sportcsarnok tervezésére és építésére kiírt tendert 2019 szeptemberében, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. nyerte, együtt az Építő-és épületkarbantartó Zrt.-vel, nettó 18 milliárd 557 millió forinttal. Tavaly novemberben pedig a csarnok beruházáshoz kapcsolódó, annak kivitelezésével párhuzamosan megvalósítandó földelszállítási és földlerakási feladatokra 3,5 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.