A Mastercard csütörtökön bejelentette Peter Bakenecker kinevezését a Mastercard közép-európai divíziójának új elnökeként. Ebben a szerepkörben a Mastercard stratégiájának, működésének és az üzletág minden aspektusának általános sikeréért felel Ausztriában, a Cseh Köztársaságban, Cipruson, Németországban, Görögországban, Magyarországon, Máltán, Lengyelországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Németországban és Svájcban – írja közleményében a vállalat.

 „A fogyasztók és a vállalkozások Közép-Európa szerte a választás lehetőségét szeretnék látni, és olyan innovatív termékeket és megoldásokat várnak, amelyek a legjobban megfelelnek az igényeiknek. Ezekben az országokban jelentős a növekedési potenciál, és nagyszerű lehetőségeket kínálnak a feltörekvő fizetési technológiák bevezetésére és elfogadására” – nyilatkozta Peter Bakenecker a kinevezéséről.

Mark Barnett, a Mastercard Europe elnöke pedig kiemelte, hogy a szakember komoly tudást és tapasztalatot hoz magával és bizonyítottan sokat tett a közép-európai fizetési iparág jövőjének alakításában. „A feltörekvő technológiák terén szerzett tapasztalata és határokon átnyúló vezetői képességei ideális jelöltté teszik a Mastercard vezetésére ezeken a kulcsfontosságú piacokon” – mondta Barnett az új vezetőről.

Az új pozícióját megelőzően Peter Bakenecker a németországi és svájci divízió elnökeként tevékenykedett. Előtte különböző pozíciókban dolgozott, többek között a termék, az üzletfejlesztés és az európai digitális fizetések vezetőjeként. Sok éven át tagja volt a Mastercard Advisors európai, ázsiai-csendes-óceáni, közel-keleti és afrikai vezetői csapatának, ahol lehetősége volt különböző földrajzi területeken különböző iparágak számára fizetési technológiai megoldásokat tervezni és építeni.