Már biztos, hogy szombaton több ezer utas utazása hiúsul meg - közölte a MÁV, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a lehetőségekhez képest, ahol erre mód van, közlekedteti a vonatokat. A vasúttársaság szombat hajnali közleménye emlékeztet arra, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) azzal, hogy péntek este nem fogadta el a MÁV Start Zrt. kompromisszumos javaslatát, kinyilvánította, hogy folytatni akarja a munkabeszüntetést - írta az MTI. A MÁV szerint továbbra is bizonytalan és kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés.

A Kavalecz Imre MÁV-sajtófőnök által jegyzett kommüniké arra is kitér, hogy a társaság szerette volna garantálni, hogy az utasok a sztrájk ideje alatt ha kevesebb vonattal is, de viszonylag kiszámítható menetrend alapján juthassanak el úti céljaikhoz. Mindezekhez a szakszervezet nem járult hozzá - olvasható a tájékoztatásban.

A MÁV - mint írják - azért kéri a VDSZSZ partnerségét ebben, mert nem szeretne további feszültséget, bizonytalanságot, hitelvesztést az utasok körében. Mind ez idáig nem volt a magyar vasút történetében példa arra, hogy közvetlenül karácsony előtt, illetve az ünnepek alatt egy sztrájk miatt nehézkessé vált volna a vasúti közlekedés - hívja fel a figyelmet a közlemény.

A sajtófőnök tájékoztatása szerint a vasúti közlekedési helyzetkép szombat hajnalban is hasonló a péntek estihez: a Nyugati pályaudvarról indulnak vonatok, a Keletiből is, s most csak a Déli pályaudvar nem fogad és nem indít vonatokat.


QP | Quality Placement