A Doutdes Bt.-ben - a PIM-et vezető Demeter Szilárd barátja - a gitáros-eszmetörténész Megadja Gábor a 2016-os cégalapítás óta beltag - olvasható a lap cikkében. A vállalkozás 2018-ban 3 millió forint bevételt könyvelhetett el.

Demeter a Loyal nevű együttesben együtt zenél Megadja Gáborral.

"Megadja Gábor barátom gyakorlatilag a főigazgatói pályafutásom kezdetétől tanácsokat ad nekem - reagált a tanácsadói szerződésről szóló cikk megjelenése után Demeter Szilárd a Facebook-oldalán. Azért választotta többek közt, mert  "az egyik legokosabb ember, akit megismertem, széleskörű műveltséggel, olvasott és olvas a mai napig", "nem foglya egyetlen elitkulturális érdekkörnek sem, tud kívülről nézni, illetve "lát a pályán..". "Ezért fizetést kap, naná, a jó munkát megfizetik" - írta a PIM-főigazgató.

Demeter a politikai nyerészkedők egy jelentős részével ellentétben nyíltan és egyenesen vállalja orbánizmusát, és az azzal járó kultúrharcot - írja a 444.hu. Megadja Gábor a jobboldali média kormánypárti megmondóembereként tűnt fel az elmúlt években, és a Századvég elemzőjeként is tevékeny. 2019 elejéig az Echo TV egyik arca volt, de miután egy adáson keresztül "jákobpéterezte" a Jobbik elnökét, Jakab Pétert, levették a műsorról. A PIM-es Hajónapló című műsorból pedig azért kellett távoznia társaival együtt, mert egyik megmondótársa a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján németek kiirtásával viccelődött. Megadja mindkét eset után bocsánatot kért, és az utóbbit követően így tett Demeter is - olvasható a cikkben.