A World Anti-Doping Agency (WADA) 2015. január 1-jén hatályba lépett, a versenysportolók számára tiltott anyagokat és eljárásokat tartalmazó listáján szerepel a kobalt, mint olyan hatóanyag, amely serkentő hatással lehet a vörösvértest-képzésre, a teljesítőképességre és ezzel előnyhöz juttathatja a versenyzőt. Miután a Béres Csepp gyógyszerek is tartalmaznak kobalt vegyületet, a WADA előírásaiból következően versenysportolók esetében e készítmények fogyasztása mellőzendő - írja közlemányében a Béres Gyógyszergyár Zrt.

A versenysportolókra vonatkozó jelenlegi WADA előírások - amelyek szigorítása semmiféle összefüggésben nincs a Béres Csepp készítményekkel - más fogyasztóknál semmilyen mértékben nem érintik a Béres Csepp készítmények alkalmazhatóságát.

Idősebb dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató olyan létfontosságú elemekből alkotta meg a Béres Cseppet, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet biológiai egyensúlyának fenntartásában, az egészségmegőrzésben, a betegségmegelőzésben és a gyógyításban egyaránt. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet a Béres Cseppet 2000-ben, a Béres Csepp Extra készítményt 2011-ben hatásossága, minősége és megfelelő biztonságossága alapján roboráló gyógyszerként engedélyezte - írja a gyártó. A Béres Csepp készítmények komplex összetétele, illetve megfelelő hasznosulása biztosítja az élettani és roboráló hatást. A készítmények tartalmazzák a legtöbb nélkülözhetetlen nyomelemet, köztük a kobaltot is, amely számos, az emberi szervezetben zajló fontos biokémiai folyamatban - mint például az immunrendszer működésében - vesz részt.

A Béres Csepp készítmények tehát továbbra is, változatlan biztonsággal alkalmazhatók az egészségüket megőrizni vagy gyógyulni kívánó gyermekek és felnőttek számára - zárul a Béres Gyógyszergyár Zrt. közleménye.