Az Utiber Közúti Beruházó Kft. tervezheti a Zalaegerszeg - Rédics közötti vasútvonal felújítását, nettó 1 milliárd 440 millió forintért – derül ki a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által közölt eredményből, mely az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg.

A nyertes feladata a következő: a "Zalaegerszeg - Rédics vasútvonal felújításával kapcsolatos engedélyezési tervek elkészítése, az építési engedélyek megszerzése, valamint a kivitelezési közbeszerzési eljárás lefolytatására alkalmas tendertervének összeállítása".

A vasútvonal 48,7 kilométer hosszú, egybefüggő egyvágányú országos közforgalmú, nem villamosított vonal. A dízelvontatású vasúti mellékvonal jelenleg jelentős lassújellel terhelt. A vonal mintegy 45 kilométer nyíltvonali vasúti pályát, 6 állomást és 8 megállóhelyet tartalmaz.

A nyertessel április 20-án kötött szerződést a NIF.

Indult még a közbeszerzésen a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt., továbbá közös ajánlattevőként a Hydro-Ép Közmű Tervező-,Szervező és Kivitelező Kft. valamint a Transinvest-Budapest Mérnöki, Konzultánsi, Kereskedelmi és Ügynöki Kft.