Az OGYÉI - gyógyszer felügyelő hatóságként - kivonta a forgalomból a Megyrina 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió elnevezésű gyógyszer összes gyártási számú tételét - derül ki az OGYÉI augusztus 4-ei határozatából.

A Vipharm S.A. által forgalmazott gyógyszerrel kapcsolatban a lengyel társhatóságtól - a hatóságok között működtetett gyorsriasztásos rendszeren keresztül - bejelentés érkezett az OGYÉI-be, amely szerint a laboratóriumi vizsgálatok során specifikáción túli eredményeket kaptak. A bejelentés alapján magyarországi tételek is érintettek lehetnek a minőségi hibával - olvasható a tájékoztatóban.

QP | Quality Placement

Az OGYÉI a kivizsgálás lezárásáig a gyógyszer forgalmazását júniusban felfüggesztette. A hatóság a forgalmazó által benyújtott adatok alapján megállapította, hogy az eltérés a magyarországi forgalomban lévő tételeket is érinti. Tekintettel arra, hogy a tételek nem felelnek meg a forgalomba hozatali engedélyben rögzített követelményeknek, az OGYÉI a tételek forgalomból kivonásáról döntött - olvasható a most kiadott határozatban.