A lap szerint az is meglepő, hogy a vevőnek - a ­Benoit and ­Augusten Húsipari és Kereskedelmi Kft.-nek -, illetve annak tulajdonosának tellett az egymilliárd forint körüli összeg vételárra. Érdekes a korábban fő tevékenységként porcelán-, üveg- és tisztítószer-nagykereskedelemmel foglalkozó cég profilváltása is - írta a lap.

A Veszprém melletti húsüzemet működtető cég tulajdonosa ­Mészáros -- aki a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016 szerint 23,8 milliárd forintos becsült vagyonával a 31. legmódosabb magyar - élelmiszer-ipari birodalmának központi cége, a Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Kft. volt. Nemrég azonban alakítottak a cégen: az addig a Búzakalász 66 Felcsút Kft. részeként működő húsüzemből külön céget csináltak, s a tavalyi gazdálkodásról készített beszámolót már a Bakony Hús Kft. nyújtotta be ­önálló egységként. A Bakony Hús Kft. tavaly csaknem 1,4 milliárd forintos forgalom mellett bő 200 millió forintos adózott profitot produkált - mintha csak eladásra készítették volna fel a céget.

A Benoit and Augusten Kft. tavaly októberben esett át név- és tulajdonváltáson, addig Simglass Kft. néven futott. Csak idén év elején vett fel a tevékeny­ségi körei közé olyanokat, mint amilyenekkel a Bakony Hús Kft. is rendelkezik, március végén pedig az ingatlanfejlesztő szót a nevében a húsipari és kereskedelmi összetétel is felváltotta.

A vásárló cég egyedüli tulajdonosa a cégadatbázis szerint egy a 33. életévében járó nő, Bihari Ágnes. A titok nyitja azonban a férje lehet. A szintén fiatal Bihari Attilának ugyanis számos érdekeltsége van a közétkeztetési piacon, így társtulajdonos a Heves Megyei Online cikke szerint a 2014 óta az egri Markhot Ferenc Kórház élelmezését ellátó Kórház- és Menzaétkeztetés (KEM) Szolgáltató Kft.-ben, de emellett több, közélelmezéssel foglalkozó cég is köthető hozzá - olvasható a Népszabadságban.