Mészáros Lőrinc testvérével és a nagyvállalkozó egyik barátjával is üzletelt az Orbán család egyik vállalata, a Gánt Kő és Tőzeg Kft. - írta cégadatokra hivatkozva a Magyar Nemzet. (Mészáros 120 milliárd forint becsült vagyonnal az 5. a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 című kiadványban - a szerk.) A kft.-t a cikk szerint éppen most szeretnék két külön társaságra osztani a miniszterelnök rokonai.

A Gánt Kő és Tőzegnek tavaly év végén több vállalkozással szemben is volt áruszállításból és szolgáltatásból eredő követelése. Ezek között szerepelt Mészáros János Agro-Felcsút Kft. nevű vállalata, valamint a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Hódaszfalt Zrt. Szíjj Mészáros Lőrinc állandó üzlettársa. (Szíjj László 40 milliárd forint becsült vagyonnal a 21. a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 című kiadványban - a szerk.)

A Magyar Nemzet cikke szerint nem újdonság, hogy az Orbán család cégei kapcsolatban vannak Fidesz közeli üzletemberek közbeszerzéseken hatalmas összegeket kaszáló vállalataival, és így közvetve állami milliárdokból részesülhetnek. Erről írt a Direkt36 is.