Las Vegasban a Consumer Electronics Show-n mutatták be az új - Kecskeméten gyártott - Mercedes-modell, a CLA Coupé világpremierjét.

Elsőként a CLA 250 modell mutatkozott be, amelynek négyhengeres turbós benzinmotorja 225 lóerős és 350 newtonméteres forgatónyomatékkal rendelkezik. Az autót hétfokozatú automata váltóval szerelik, a fogyasztása a gyár ígérete szerint vegyes használatban 6,1-6,3 liter lesz száz kilométeren, de ezek egyelőre ideiglenes adatok.

Az új modell rengeteg kényelmi és biztonsági berendezéssel rendelhető, a listán szerepel többek között beszédvezérlés, valamint az aktív sávváltás- és a vészmegállás asszisztens is. Utóbbi egy ráfutásos baleset veszélyét észleli, valamint felismeri a gépjármű útját keresztező gyalogosokat és kerékpárosokat is. Az aktív sávtartó asszisztens pedig 60-200 kilométer/óra között a kormánykerék vibrálásával figyelmezteti a járművezetőt a véletlenszerű sávelhagyásra, elmaradó kormányzási reakció esetén pedig egyoldali fékezéssel tereli vissza az autót a forgalmi sávba.

A Totalcar az új Mercedesről azt írja, hogy a második generációs CLA valamivel nagyobb és formásabb lett, de a karaktere alig változott.