A Középülettervező Zrt. tervezheti meg a soproni Multifunkcionális Konferencia- és Rendezvényközpontot, nettó 397 millió forintért. A becsült tervezési díj 402 millió forint volt - derül ki az előzetes közzététel nélküli tárgyalásos eljárás eredményéből, melyet a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. közölt az uniós közbeszerzési közlönyben. A zárt versenyre a korábbi tervpályázat nyerteseit hívta meg az ajánlatkérő.

A Modern Városok Program részeként Sopron önkormányzata egy egész fejlesztési csomagot dolgozott ki Lövérek Program néven, melynek egyik eleme a tervezett konferenciaközpont kialakítása is. A beruházás lényegében a jelenlegi Hotel Maroni új élettel való megtöltését jelenti, amely még a 2000-es években zárt be, azóta az épületek kihasználatlanul mállanak. 

A Lővér körúton, az erdő szélén megvalósuló projektben a volt Maroni Hotel épületének bontásával épül meg a 700 fő befogadására alkalmas multifunkcionális központ. 

A nyertessel tavaly december 22-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

A Napi.hu a múlt év végén írt arról, hogy a visszavont gyorsított közbeszerzés után újra meghirdette a Fertő tavi vízitelep fejlesztésének második ütemét a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. Ezúttal nem gyorsított, hanem csak egyszerű nyílt közbeszerzésen lehet ajánlatot tenni.