Átszervezi magyarországi vállalatait - a Pannon Pulyka Kft.-t és Sága Foods Zrt.-t - a tulajdonos Bernard Matthews (BM) csoport, mintegy 400 fővel csökken a két cég alkalmazotti létszáma - közölte a Sága Foods Zrt.-t csütörtökön az MTI-vel.

A tulajdonos a nyereségesen működő továbbfeldolgozást a jövő év elejétől továbbfejleszti, a veszteséges farmi állattenyésztést viszont megszünteti.

A közlemény szerint a döntés célja innovatív, hatékonyan működő, új szervezet kialakítása, amely lehetővé teszi, hogy a Sága a húsipari ágazat kiélezett versenyhelyzete és a jelenlegi gazdasági környezet ellenére is erős márkanév maradjon és megőrizze a piacvezető pozícióját.

A sárvári vágóhíd korszerűtlenné és elavulttá vált, a felújítására pedig olyan mértékű beruházásra lenne szükség, amire a Ságának nincsenek meg a forrásai. A Pannon Pulyka fokozatosan, a tervek szerint fél év alatt fejezi be a meglévő állatállomány nevelését, ezzel párhuzamosan csökken, illetve megszűnik a sárvári vágóhíd tevékenysége - derül ki a tájékoztatásból.

A Pannon Pulyka Kft. telepei viszont jó állapotban vannak, takarmánykeverő üzeme az egyik legkorszerűbb a régióban. A tulajdonos célja, hogy a telep tovább működjön, ezért a menedzsment stratégiai partnereket, illetve bérlőket, vevőket keres.

Keleti Zsolt, a Sága Foods vezérigazgatója közölte: nehéz volt döntést hozni a Sága 80 éves múltját jelentő tradicionális tevékenységek - a pulykanevelés és a vágóhídi feldolgozás - megszüntetetéséről, de a jelenlegi anyagi, technológiai és piaci környezetben csak így tudják garantálni, hogy a Sága márka fennmaradjon, a termelő üzemek tovább működjenek és fejlődjenek, a dolgozóknak pedig biztos jövőt tudjanak biztosítani.