A KÖVA-KOM Nonprofit Zrt 2018. évi beszámolóját 363 millió 938 ezer forint mérlegfőösszeggel és mínusz 47 millió 472 ezer forint mérleg szerinti eredménnyel fogadták el - kezdi cikkét a Heti Hírek helyi hírportál, amely szerint az önkormányzati vagyon- és hulladékkezelő cég könyvelésével zárt ülésen foglalkozott az önkormányzat.

Azt írják, az elmúlt évi tevékenységének premizálásáról volt szó az ülésen, melyen az a döntés született, hogy a testület megállapította, a meghatározott prémiumfeltételek teljesültek, de tudomásul vette, hogy arról a vezérigazgató lemondott. Viszont az eldőlt, hogy Vozárné Ragó Ildikó vezérigazgatói mandátumát pályáztatás nélkül 2019. október 1-től 2024. szeptember 30-ig meghosszabbítják, ehhez pedig a fizetését is emelték: az eddigi havi 500 ezer forintról havi 650 ezer forintra. A portál szerint Nagykőrös polgármestere figyelmeztette a képviselőket, hogy mivel közgyűlési határozatról van szó, így azt nem lehet nyilvánosságra hoznia a jelenlévőknek, de a lap ezt vitatja, lévén közpénzek felhasználásáról van szó.

Bár arra a cikkben nem térnek ki, de KÖVA-KOM Zrt. tavalyi évről szóló beszámolójából kiderül, hogy az előző évhez képest 91,8 millió forintról 104,5 millió forintra nőttek a társaság kötelezettségei. A társaság árbevételei is csökkentek az előző évhez képest: 2018-ban már csak 432,7 volt az egy évvel korábbi 479,95 millió millió forinthoz képest.

A kiegészítő melléklet magyarázata szerint azért, mert csökkent a hulladékgyűjtésből származó bevételük (171,95 millióról 134,92 millió forintra). Emiatt kérték is az állami központi cégnél, az Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő (NHKV) Nonprofit Zrt. által fizetett szolgáltatási díj felülvizsgálatát. A kukaholdingként emlegetett központi társaság is forráshiánnyal küzd.