A N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. a korábbi, az Európai Utazási Biztosító (EUB) által nyújtott kaucióbiztosítás helyett immár készpénzletétben tartja a korábbi utazási forgalom alapján megállapított 3,4 milliárd forintos vagyoni biztosítékát, amely az utazásszervező cég esetleges csődje esetén fedezi az utasok kártalanítását - írta a napilap.

A társaság ezzel is jelezni akarja, hogy az anyagi helyzete stabil, és továbbra is mindent elkövet azért, hogy a Thomas Cook cégcsoport bedőlése ellenére teljesítse az utasok felé fennálló szerződéses kötelezettségeit.

A kaucióbiztosítás a Thomas Cook bedőlése után már csak arra terjed ki, hogy a magyar vállalat nem várt csődje esetén külföldön ragadt utasok hazaszállítását megszervezzék - tájékoztatta a Vi­lág­gazdaságot Lengyel Márk, az EUB vezérigazgatója.

A Neckermann Magyarország a Thomas Cook csoport egyes külföldi tagjainál bekövetkezett nehézségek ellenére a korábbi tájékoztatásnak megfelelően tovább folytatja a tevékenységét. Így határozott a társaság osztrák tulajdonosa, figyelembe véve többek között, hogy a Neckermann Magyarország stabil pénzügyi helyzete, és a cégen belül, valamint a partneri hálózatban rendelkezésre álló szakmai tudás, tapasztalat és lelkesedés komoly alapokat biztosít a működés folytatásához - írta a hétvégén a Facebookon megjelent közleményében a hazai utazási iroda.

Fennáll a magyar Neckermann értékesítésének lehetősége, és ezzel együtt az, hogy a cég tulajdonosának személye változik. Már jelenleg is többen érdeklődnek a jól működő, egészséges magyar cég megvásárlása iránt, külföldi és belföldi befektetők egyaránt. Többféle struktúrában is tovább működhet a cég, ez ügyben a döntés joga az osztrák tulajdonost, illetve a tulajdonosi jogokat gyakorlót illeti - mondta Békefi Veronika ügyvezető igazgató a Turizmus.com-nak.