Az ORTT felé százmilliós tartozást felhalmozó csatorna engedély nélkül működött, két társára hasonló sors vár - írta a Kreatív Online.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) csütörtökön leállította a debreceni Gold FM rádió adását. A csatornát egy miskolci és egy nyíregyházi rádióhoz hasonlóan a Jonathán Rádió nevű cég üzemeltette. Mindhárom rádió jogellenesen működik, miután az azokat üzemeltető társaság 2007 óta nem fizetett műsorszolgáltatási díjat az ORTT-nek. 2008 nyarán ezért felmondták a műsorszolgáltatási szerződéseket, majd jogerős döntéssel az adásengedélyeket is visszavonták. Az üzemeltető cég jelenleg felszámolás alatt áll.

Az NHH az elmúlt héten helyszíni ellenőrzést tartott a rádióknál, ezalatt mindhárom adó leállította a sugárzást, de az ellenőrzés végeztével újra sugározni kezdtek. A hatóság emberei Debrecenben lefoglalták az adóberendezéseket, és lepecsételték az antennacsatlakozót.

A hírközlési hatóság a közeljövőben a cég másik két rádióját is hasonló módon állítja le – áll az NHH közleményében. A testület emellett bírságot is kiszabhat, amelynek mértéke akár az éves frekvenciahasználati díj tízszerese is lehet.