Az Opten Kft., eddig is folyamatosan elemezte a hazai szektorokat, figyelte a gazdasági trendeket, modellezte a folyamatokat és azok várható hatását.

Kiemelt fontosságú megakadályozni, illetve csökkenteni a járvány másodlagos negatív hatásait a gazdaságra - ilyen a nemfizető ügyfelek tömegessé válása, illetve ennek okán a tartozásláncok kialakulása. Éppen ezért az Opten úgy döntött, hogy március 20-ától 60 napra ingyenesen elérhetővé teszi a cégek számára az online Cégtár rendszert.

Ennek keretében számos olyan céginformációs modul is elérhetővé válik, amely jelen helyzetben kiemelten támogatja a vállalkozások pénzügyi kockázatának csökkentését, stabilitásuk fenntartását, illetve hatékony döntés-előkészítését.

A céginformációs hozzáférés 60 napig érvényes, ez idő alatt a cégek számára ingyenes, folyamatosan frissülő, naprakész adatokat és információkat biztosítanak, amely online formában, felhasználónév/jelszó segítségével bárhonnan (mobil applikációról is) elérhető lesz - olvasható a mai bejelentésben.