A török állami hírügynökség négy-négy halottról tud, a Dogan hírügynökség viszont úgy értesült, hogy a kurd áldozatok mellett a török biztonsági erők nyolc tagja vesztette életét - írja az MTI.

Az Anadolu szerint az incidens akkor történt, amikor a PKK fegyveresei Irak felől megpróbáltak átjutni a határon. A törökországi kurd kisebbség függetlenségéért 1984 óta fegyveres felkelést folytató PKK főhadiszállása Észak-Irakban, a Kandil-hegységben található.

QP | Quality Placement

A kurd szeparatisták és a török biztonsági erők között két és fél évi fegyverszünet után 2015 júliusában újultak ki a harcok az ország délkeleti részében. Azóta legalább 300 civil, a biztonsági erők mintegy 800 tagja és több mint 10 ezer lázadó halt meg az összecsapásokban. 2016 nyarára a PKK tagjai kiszorultak a főként kurdok lakta délkeleti országrész városaiból, a török hadműveletek a térség hegyvidéki területein zajlanak tovább.

A PKK-t Törökország mellett az Európai Unió és az Egyesült Államok is terrorszervezetnek nyilvánította. (Török puccskísérlet - Meghosszabbították a rendkívüli állapotot.)

A konfliktusban 33 év alatt csaknem 50 ezer ember vesztette életét.