A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény felsorolja a várhatóan elvégzendő munkát. Ezek: előreláthatólag legalább évente  2 000 - 2 500 eljáráshoz kapcsolódó, legalább évente 10 ezertől 13 ezerig terjedő ellenőrzési dokumentum elkészítése. Ez utóbbiba tartozik minőségellenőrzési jelentés, minőségellenőrzési tanúsítvány, eredmény állásfoglalás, hiánypótlási felhívás, továbbá szerződésmódosítással kapcsolatos állásfoglalás készítése is.

A tenderen indult még a Nagy és Kiss Ügyvédi iroda, továbbá konzorciumban az Első Magyar Közbeszerzési Tanácsadó Zrt., valamint a Provital Fejlesztési Tanácsadó Zrt. is.

Mint a Napi.hu korábban megírta, idén januárban az Ész-Ker Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., az SBGK Ügyvédi Irodával közösen nyerte el a Miniszterelnökség 1 milliárd 875 millió forintos közbeszerzési tanácsadási tenderét, az összeg opcionálisan 312 millió forinttal növelhető. Tavaly júniusban 4,8 milliárdos tender részese volt az Ész-Ker Kft. A három részből álló, az uniós támogatásokhoz kapcsolódó közbeszerzési és jogi tanácsadási feladatot akkor a KFF-2016 Konzorcium nyerte.

A konzorcium vezető tagja a SBGK Ügyvédi Iroda, míg tagjai a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda, illetve az Ész-Ker Kft. Az első rész ellenértéke 1 milliárd 920 millió, a második és a harmadik részé - egyenként - 1 milliárd 440 millió forint. A nyerteseknek - egyebek mellett - évi 600 minőség-ellenőrzési jelentést és tanúsítványt kell elkészíteniük, évente legalább 300 szabálytalansági eljárásban tanácsadás és jogorvoslati képviselet a feladatuk, de évi 250 közbeszerzési-jogi véleményt is kell készíteniük. Feladatuk még kézikönyvek, útmutatók, közlemények, tanulmányok és képzési anyagok készítése, továbbá képzések tartása is.

Múlt év júliusában pedig egyetlen ajánlattevőként a KÖF 2016 konzorcium (amelynek vezetője az SBGK Ügyvédi Iroda, tagja pedig az Ész-Ker Kft.) nyerte a Miniszterelnökség 669 millió forintos keretösszegű közbeszerzési tanácsadási tenderét. Közelebbről: 1500-2000 eljáráshoz kapcsolódó legalább 10-12 ezer ellenőrzési dokumentum (minőségellenőrzési jelentés, tanúsítvány, eredmény állásfoglalás, hiánypótlási felhívás, szerződésmódosításhoz állásfoglalás) tartalmára vonatkozó jogi/közbeszerzési tanácsadás a feladat ebben a közbeszerzésben.

Szintén tavaly meghívásos, gyorsított eljáráson 60 millió forintos közbeszerzési tanácsadási tendert nyert a Miniszterelnökségtől az Ész-Ker.

Az Ész-Ker - a Céginfo.hu adatai szerint - 2003-ban alakult, a jegyzett tőkéje 3 millió forint. A tulajdonosa két ürömi lakóhelyű magyar magánszemély, Kárpáti Péter György és Pataki Mária.