Néhány napon belül más másodjára próbáltak meg adathalászok hozzáférni az OTP Bank ügyfeleinek banki adataihoz. A bank honlapján csütörtökön is megjelent egy új figyelmeztetés. Ezúttal bűnözők telefonon próbálnak banki adatokat szerezni az ügyfelektől.

Az OTP Bank Nyrt. központi ügyfélszolgálatára rövid időn belül jelentős számú bejelentés érkezett, amelyek szerint magánembereket magukat a bank alkalmazottainak kiadó ismeretlen személyek azzal az indokkal hívtak fel telefonon, hogy bankkártyájukat a bank gyanús tranzakció miatt letiltotta, és a tiltás feloldása céljából kérték a bankkártya valamennyi adatának megadását.

QP | Quality Placement

A bank nem kér telefonon bankkártya vagy internetbank belépési adatokat - hívta fel a figyelmet a hitelintézet. Az előző kísérlet során emailben próbálták megszerezni az ügyfelek banki adatait, egy olyan honlapra irányította a felhasználókat a levél, amely hasonlított az OTP honlapjára, és ott bankkártya adatok megadását kérte az ügyfelektől.

Az OTP korábban részletesen összefoglalta, mire érdemes figyelniük az ügyfeleknek, ha ki akarják védeni a csalók trükkjeit. A bűnözők egyre rafináltabbak, az új trükkök közé tartozik a SIM-kártyás csalás, amelynek az a lényege, hogy az ügyfél telefonszámát szerzik meg a szolgáltatótól igényelt új SIM-kártya segítségével, majd az arra érkező banki kódokkal lenullázzák a számláját.