Az MNB a jelenleg is folyamatban lévő piacfelügyeleti eljárása során megállapította, hogy a Seychelle-szigeteken bejegyzett Different Choice FBC Inc. és a panamai székhellyel rendelkező Forex Club Inc. Magyarországon rendszeres gazdasági tevékenysége keretében befektetési szolgáltatási tevékenységet, kiegészítő szolgáltatást, valamint függő ügynöki tevékenységet végzett. Csakhogy a társaságok nem rendelkeznek a befektetési tevékenység végzéséhez szükséges jegybanki engedéllyel, illetve a függő ügynöki tevékenységre előírt bejelentési kötelezettséget sem teljesítették.

Emiatt az MNB ma közzétett végzésében - már az eljárás befejezését megelőzően - szükségesnek tartotta, hogy ideiglenes intézkedés keretében azonnali hatállyal megtiltsa az érintett társaságoknak az engedélyhez és bejelentéshez kötött tevékenységek jogosulatlan végzését.

Az MNB a társaságokkal szemben folyó piacfelügyeleti eljárás lezárását követően annak eredményéről és az esetleges további szankciókról határozatot hoz, amelyet honlapján a nyilvánosság számára is elérhetővé tesz.

QP | Quality Placement