A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat első része a Néprajzi Múzeum körüli parkfejlesztési munkákat tartalmazza. Itt a cél 60 ezer négyzetméteren egy különleges, kiemelkedő színvonalú rekreációs felület létrehozása, amely tematikus programok megrendezésére is alkalmas. A Városliget egyik legimpozánsabb és legintenzívebben használt területi egysége a Néprajzi múzeum és a Olof Palme sétány közötti terület.

A második rész a Magyar Zene Háza körüli parkfejlesztési munkákat takarja, 13 ezer négyzetméteren. Ezen a területen speciális egyedi elemek is elhelyezésre kerülnek, melyek különleges élményt nyújtanak a látogatók számára. Ilyen elem a zenei tematikát követő Zenei élménytér, melynek kialakítását tematikus kapcsolódási pontként a Magyar Zene Háza közelében valósul meg.

Mindkét részt a Pannon Park Forest Parkfenntartó és Parképítő Kft. nyerte, akivel május 18-án kötött szerződést az ajánlatkérő..

Indult még a tenderen az Ár-La Magyarország Kft., valamint a  Lyra Florae Kertépítészeti Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is.

A nyertes Pannon Park Forest Parkfenntartó és Parképítő Kft. - a Céginfo.hu adatai szerint - 1998-ban alakult, tulajdonosai az Umbrella-Holding Kft., a MASAI Kft. és Bánó Péter Zoltán. A cég 2010-ben 4 milliárd 663 millió forint nettó árbevétel mellett 315 millió forint adózás előtti eredményt ért el.