Szerdán adták a 216. Egészségszigetet, így már a Penny Market minden üzletében elérhetők az egészségesebb táplálkozáshoz szükséges termékeket árusító részlegek. A társaság közleménye szerint azokra is gondoltak, akiknek glutén-, laktóz-, illetve cukormentesen kell étkezniük.

"Szükség esetén diétás ételt készíteni vagy az egészség megőrzése céljából tudatosan főzni sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk: ma már számos alapanyag, élelmiszer áll rendelkezésünkre, melyeknek az élvezeti értéke megegyezik a már megszokott ízekkel, azonban például glikémiás indexük és kalóriatartalmuk alacsonyabb, rosttartalmuk pedig magasabb" - összegezte Veresné Bálint Márta a SOTE dietetikusa, hogy miért előremutató a kezdeményezés.

QP | Quality Placement

"Teljes szívvel támogatjuk az egészségtudatos életmódot, és bízunk benne, hogy Egészségszigeteink hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre többen döntsenek az egészséges táplálkozás mellett. Hiszünk abban, hogy ha szélesebb termékkínálatot biztosítunk, javíthatjuk a tudatosságot Magyarországon - a lehető legjobb eredmények érdekében pedig szakmai szervezetekkel is együttműködünk" - mondta Florian Naegele, a Penny Market Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, miért döntöttek a szolgáltatás elindítása mellett.

Az Egészségszigetek országszerte elérhetők a Penny Market üzleteiben.