A város egyébként a Modern városok programban elnyert keretből az idén 500 millió forinttal segíti a projektet, például a helyszín infrastruktúrájának megtervezésével.

A Bonafarm-csoporthoz tartozó élelmiszeripari nagyüzem tavaly tavasszal vásárolta meg a szükséges telket 3,5 milliárd forintért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. árverésén. A több részből álló, az M43-as autópálya és az 5-ös út kereszteződésénél található telek összesen 100 hektáros. A létesítmény több fázisban épül majd fel, az első lépcsőben várhatóan a szalámiüzem készül el, amely a tervek szerint a jelenlegi Maros utcai gyár új helye lesz - írta a napilap. Ez azonban nem csupán költözést jelent, hanem a nemespenészes szárazáru előállítási kapacitásának 30 százalékos növekedését is.

Ezen belül Pick szalámiból legalább 25 százalékkal több készülhet - mondta Sutka László, a cég megbízott vezérigazgatója idén júniusban. A vállalat az új gyártókapacitás beindulásával az előzetes számítások szerint a kiemelt exportpiacain 72 százalékos bővülést érhet el. A beruházás első fázisa legkésőbb 2020 elején indulhat.

A teljes fejlesztés több mint tíz évet vesz igénybe, 2-3 éves, egymást követő ciklusokban hajtják majd végre a beruházást, amelynek eredményeként hosszútávon biztosítható lesz a Pick termékek piaci versenyképessége, a munkahelyek megőrzése és bővítése, valamint csökkenthető az ipari termeléssel járó környezetterhelés.

A szegedi önkormányzat kezdettől fogva részt vesz az iparterület fejlesztésében - számolt be a Szeged.hu.