Másfél hétig volt a Quaestor-csoport központi cégének vezetője a tápiósági Orgován Béla. A pénzügyi szektorban soha nem dolgozó közmunkás vezérigazgatóvá avanzsálása általános meglepetést keltett. Március 16-án lett a börtönviselt közmunkás a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója, március 26-tól viszont Tarsoly Csaba visszavette a Quaestor vezetését.

Néhány, a hvg.hu által megkérdezett ügyvéd szerint Orgován megbízása nem volt túl okos cselekedet, de annyiban lehetett értelme a dolognak, ha rábízzák a cég fontos anyagait, könyvelését, s aztán nem tud elszámolni azokkal. Ekkor ugyanis igencsak nehézzé vált volna a nyomozás és a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Tarsoly Csaba felelősségre vonása.

A portál rendőrségi forrásból megtudta: Orgován semmilyen céges iratot nem vett át vezérigazgatóként töltött csaknem két hete alatt. Nem járt a társaság székházában sem, annak ellenére, hogy a férfi azt vallotta, hogy ő nem stróman volt, valamint a rendőrök kérésére helyesen le tudta írni a Quaestor nevet, és pontosan meg tudta adni a kötvénybotrányba keveredett társaság székhelyének címét. Még cégvezetővé történő megbízását sem a Quaestornál írta alá Orgován, hanem egy közjegyzőhöz kellett elmennie a papírok aláírására.