Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent felhívás a kért motorkerékpárok paramétereit nem tartalmazza, azokat a nem nyilvános közbeszerzési dokumentáció műszaki leírásából ismerhetik meg az érdeklődők.

Az ORFK nem biztosítja a részajánlat-tétel lehetőségét, mivel az eljárás 50 darab ugyanolyan eszköz beszerzésére irányul. Az ajánlatkérő nem ír elő pénzügyi és gazdasági alkalmassági feltételeket. Ellenben ajánlatot az tehet, aki a mostantól vissza felé számított 36 hónapból rendelkezik legalább 15 darab gyárilag rendészeti szolgálati feladatok ellátására kialakított motorkerékpár - szerződésszerű szállításáról szóló - referenciával.

Az ajánlattételi határidő szeptember 27. 

Az értékelésnél 80 súlyszámmal szerepel az ár és 20 súlyszámmal a minőség. Az utóbbi akkor jár, ha az ajánlattevő a 36 hónapos alapjótálláson felül további 12 hónap jótállást vállal. Korábban a motoros rendőrjárőrök elnyűhetetlen társai (egyben a szabálytalankodók rémálmai) voltak a Yamaha XJ650-esei, de 2019-ben 25 példány érkezett a rendőrséghez a BMW R1250-eseiből.

A Napi.hu 2020 júniusában írt arról, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az Országos Balesetmegelőzési Bizottság részére 25 szolgálati motorkerékpárt és 19 segédmotoros kerékpárt kívánt vásárolni, de a közbeszerzési felhívásra egyetlen ajánlat sem érkezett.

Tavaly májusban adtunk hír arról, hogy egyedüli ajánlattevőként a Wallis Motor Pest Autókereskedelmi Kft. szállíthat 25 szolgálati motorkerékpárt a rendőrségnek, nettó 161 millió forintért.