Három nagyköveti kinevezésről is döntött Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter: kettőt adományozott, egyet visszavont a Magyar Közlönyben megjelent határozatok szerint.

Pintér Attila rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet – érdemei elismerése mellett – felmentette Magyarország belgrádi nagykövetségének a vezetésére kapott megbízása alól.

Viszont Bán Janka, valamint az olimpiai bajnok Gyurta Dániel részére pontosan ugyanilyen rangokat adományozott a külügyminiszter. Azt viszont nem ismertették, hogy mely országokba, vagy pontosan milyen feladatokra szól a megbízatásuk. Bán Janka eddig a Külgazdasági és Külügyminisztérium Biztonságpolitikai és Non-Proliferációs Főosztályának, a magyar MB elnökségért felelős koordinatív szerv vezetője volt.

A kedd esti kormányhatározatok között szerepel az is, hogy Vitézy Dávid közlekedési államtitkár múlt heti lemondását követően a megbízatása november 21-ei hatállyal megszűnt. Utódja állítólag Nagy Bálint lesz, az Építési és Beruházási Minisztérium eddigi államtitkára.