A kiskörei Tisza-hídon áthaladó 102. számú vasútvonal nélkülözhetetlen a térségben élők, különösen az abádszalóki és kiskörei lakosok számára. A híd teljes körű felújítása időszerűvé vált, a beruházáshoz szükséges források és a sikeres közbeszerzési eljárást követően 2018. június 16-án indulhatnak el a műtárgyon a kivitelezési munkák - közölte a MÁV Zrt.

A korszerűsítés kiterjed a szerkezeti elemek cseréjére, a vasbeton közúti pályalemez és vasúti pálya felújítására, sín- és közúti dilatációs szerkezetek beépítésére és javítására, a korrózióvédelmi bevonat helyreállítására, valamint a hídhoz csatlakozó közút útburkolatának, útpadkájának és vezetőkorlátjának felújítására. A beavatkozás eredményeként megszűnik a vasúti forgalomban bevezetett 20 km/órás sebességkorlátozás, a megengedett sebesség a duplájára, 40 km/órára változik.

A munkálatokat csak teljes hídlezárás mellett tudja elvégezni a kivitelező, ezért a közúti és vasúti forgalomban is jelentős változások lesznek a rekonstrukció idején.

A híd Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyei oldalán is útzár lesz.

Kép forrása: Youtube