A Cégközlönyben megjelent tájékoztatás szerint a január 30-i szerződés értelmében a Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet beolvad a Takarék Egyesült Szövetkezetbe (TESZ). A tervek szerint erre május 31-én kerül sor - írta a portál.

A TESZ még 2018. december 17-én alakult, azzal a céllal, hogy a 2019-ben lezajlott takarékszövetkezeti egyesülések során a 2019. október 31-én létrejött új, immár egységes, univerzális Takarékbank Zrt-ben közvetlen részvénytulajdont szerezni nem tudó vagy nem kívánó takarékszövetkezeti részjegytulajdonosoknak biztosítsa - a közösségi tulajdonláson keresztül megvalósuló - közvetett tulajdonszerzés lehetőségét.

A Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet 2018. októberi közgyűlése döntött arról, hogy üzleti állományát eladja a Mohácsi Takarék Bank Zrt.-nek. A korábbi tervek szerint ugyanis a bólyiak a Szigetvári Takarékszövetkezettel, a Mecsek Takarék Szövetkezettel és a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezettel egyesültek volna, ám egy bírósági kereset miatt - és a tagság többségének akarata ellenére - végül kimaradtak a fúzióból. Az egyedül maradt pénzintézet közgyűlése ezért a takarék üzleti állományát a Mohácsi Takarék Banknak értékesítette.

A mostani egyesülése kapcsán elkészített, 2019. július 31-ei állapotokat tükröző vagyonmérleg-tervezet szerint a beolvadó takarék könyv szerinti vagyona 422 millió forint.