Az átmeneti elégedettség mellett a szövetség tagjai jelezték, hogy a működésüket veszélyeztető, lehetetlenné tevő korlátozások továbbra is élnek:

  • A Mol nem tudja kiszolgálni az új partnereket, ha a logisztikát a kis kút megoldja, akkor a szükséges mennyiség felét kapja, amely nem elég a fenntartható üzemeléshez.
  • A rezsiköltségek brutális emelkedése önmaga „elviszi” a támogatás összegét, az összes többi kiadásra (bérek, adók, EKR, karbantartás, műszaki megfelelőség biztosítása). továbbra sincs fedezet. A 0 forintos árrés nem tartható fenn.
  • A benzinkutak pénztáraiban nem jogászok ülnek, a szabályozási környezet kidogozatlan, az értelmezéshez nem kapnak támogatást.

Az FBSZ tagjai ugyan elálltak az egységes üzemszünettől, egyénileg dönthetnek a bezárásáról. Ha pedig elfogy az üzemanyaguk, akkor ez a döntés igen egyszerűvé válik.

A szervezet előrejelzése szerint

többszáz benzinkút kényszerül bezárni, a számukra elérhetetlen üzemanyagot nem tudják eladni, a 3,5 napra elegendő készlet korlátozott kiszolgálása értelmetlen, és súlyos konfliktusokat generál a személyzet és az elégedetlen vevők között.

A közlemény a Holtankoljak.hu oldalán is olvasható teljes terjedelemben.

A helyzetet nem könnyíti, hogy pénteken emelkedik az üzemanyagok piaci ára.