A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A város által kért szolgáltatás három, szervesen egymáshoz kapcsolódó részből áll, de az egyes elemeire külön-külön is lehet ajánlatot tenni.

Az első rész a kerékpármegosztó-rendszer (közbringarendszer) kialakítása, amely 3 gyűjtőállomást, valamint 15  hagyományos és 15 elektromos kerékpár szállítását és beüzemelését foglalja magában. A három állomás a következő: Béke park, Dózsa György út és Köztársaság útja 43.

A második rész az első folytatása - szintén 3 gyűjtőállomással - de feltételesen. Végül a harmadik rész a szenzoros levegő minőségmérő állomás kialakítása.

A nyertesnek létre kell hoznia a rendszer weboldalát, valamint az okostelefon alkalmazást is. A kiépítési idő 8 hónap. 

Ajánlatot az tehet, aki az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított három évben (de legfeljebb hat éven belül megkezdett) következő referenciával rendelkezik:

- az első és második résznél legalább 1 szerződésszerűen teljesített referencia, amely olyan közbringa rendszer kialakítására irányult, amely tartalmazott legalább 5 hagyományos és 5 elektromos közösségi kerékpár szállítását és legalább 1 közbringa gyűjtőállomás kiépítését is,

- a harmadik résznél legalább 1 szerződésszerűen teljesített referencia, amely legalább 1 levegő minőségmérő mikroszenzoros állomás szállítására és telepítésére irányult.

Az ajánlattételi határidő november 22.

Az értékelésnél az ár 90, a minőség pedig (a munka elvégzésének ideje, illetve többlet jótállás) 10 súlyszámmal szerepel.

A Napi.hu négy napja írt arról, hogy a T-Systems Magyarország Zrt. építheti ki Veszprémben a közbringa rendszert, nettó 197 millió forintért.